of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

De geest van Sterkenburg

Op de zolderkamer van kasteel Sterkenburg begint de lamp ineens zacht heen en weer te zwaaien, een zachte bries strijkt over je hoofd, het is alsof iemand door de ruimte zweeft en iets wil zeggen….

Dit gevoel ervaren sommige gasten als zij in de torenkamer in kasteel Sterkenburg gaan slapen. Waar komt dit gevoel toch vandaan?

Kasteel Sterkenburg heeft vele bewoners gekend. Zo was het in de late middeleeuwen in 1647 de woning van Anthonis van Aeswijn en Margaretha Storck. Wat zich daar allemaal heeft afgespeeld vermelden de kronieken niet, maar het wel weten we dat enkele dagen na zijn huwelijk met Margaretha Storck op een ochtend in juni 1647 het ontzielde lichaam van Anthonis van Aeswijn in het nabij gelegen bos werd gevonden, zonder hoofd….

Wilde geruchten doen er sindsdien de ronde maar niemand weet echt wat er gebeurd is. Wie heeft Anthonis zo wreed vermoord en waar is zijn hoofd? De dader ligt, nu zeker, op het kerkhof. Feit is echter dat het sinds die gebeurtenis spookt in kasteel Sterkenburg, alsof de geest van Anthonis rondwaart op zoek naar zijn moordenaar en zijn hoofd. Zolang zal de lamp blijven zwaaien, tot zijn ziel rust heeft gevonden.

Dit drama wordt door theater De Bolle Kater nagespeeld in middeleeuwse stijl m.b.v. objecttheater. Sfeervol theater tijdens een bal masqué of feest op dit kasteel.

Duur 25 min.

SONY DSC
Feest 118k